Vad är ett bra täcke och hur väljer man ett täcke?

Ett lättare liv börjar i sovrummet. Det är vi övertygade om. Det är värt mycket att skapa en bekymmersfri och avkopplande plats för att avsluta och börja dagen. En av de viktigaste valen är val av sängkläderna. Vad är ett bra täcke och hur väljer man ett täcke? På Zelesta ger vi ny mening åt din nattsömn och det gör vi bland annat genom att ge goda råd. I den här bloggen ger vi dig 5 tips för ett bra täcke.  Vi tar hänsyn till  årstiderna, sovrum- och kroppstemperaturen, fysiska besvär, allergier och framför allt din önskade komfort.

  1. Vad är ett bra täcke för varje årstid?

När du letar efter ett bra täcke är årstiderna ett av dina viktigaste kriterier. Letar du efter ett skönt och varmt vintertäcke, är det ett täcke bara för sommaren du letar efter eller vill du fokusera på årstiderna däremellan? Ett tunnare täcke är perfekt för de lite varmare månaderna, men går också bra att använda som extra täcke på vintern. På Zelesta erbjuder vi till exempel Easybed Light: ett behagligt täcke för våren, sommaren eller hösten och samtidigt är Easybed Light ett bekvämt extra täcke för de kallare vintermånaderna. Föredrar du bekvämlighet? Då är ett fyrsäsongstäcke som Zelesta Easybed ett utmärkt val för hela året. 

  1. Vad är temperaturen i ditt sovrum och känner du dig lätt varm eller frusen?

Årstiderna är en första faktor, men temperaturen i ditt sovrum är också en viktig del i valet av ett bra täcke. Föredrar du till exempel att sova med värmen på eller gillar du att ha fönstret på glänt? Det är också viktigt att tänka på om du känner dig lätt varm eller frusen i sovrummet. I samtliga fall rekommenderar vi på Zelesta täcken som reglerar värmen. En annan sak som du kommer att uppskatta är ett täcke som är mycket isolerande, men som samtidigt har en bra andningsförmåga. Så att du kan börja varje dag på ett bra sätt.

​3. Ett bra täcke för hudproblem eller allergier

Visste du att kläderna vi bär och täcket vi sover under är två av de vanligaste orsakerna till hudproblem och hudirritationer? På Zelesta rekommenderar vi därför alltid ett antiallergiskt täcke.  Vi är övertygade om att antiallergiska material och högkvalitativa microfiber ger en bekvämare och renare sömnupplevelse. För att ännu bättre kunna svara på frågan "Vad är ett bra täcke?" rekommenderar vi våra Zelesta Easybed-sängkläder. De består av högkvalitativ polyestermicrofiber och är mycket lämplig för den känsliga huden. Dessutom kan dessa 2-i-1-täcken tvättas i tvättmaskinen, vilket gör det mycket enklare att ta hand om din säng och din kropp. 

  1. Fysiska besvär? Unna dig avlastning även här

Få människor tycker om att ta av och tvätta sängkläder och om att bädda sängen. Vad tycker du? Speciellt när du förr eller senare får fysiska besvär, anser vi på Zelesta att denna hushållssysslor är slöseri med ens tid och energi. Välj därför sängkläder som effektivt lindrar smärtor i rygg, höft och nacke och till exempel lindrar besvär i samband med reumatism, artrit och andning. Du får verkligen göra det lättare för dig själv, och det gäller även i sovrummet. Ett kompakt, lätt, tvättbart och framför allt bra täcke gör din dag lite mer bekymmersfri. Hur trevligt skulle det vara om det inte längre var en pina att bädda sängen?

  1. Vad betyder komfort för dig?

En god natts sömn är inte ett särskilt privilegium, utan är till för alla. Vi tror att ett bra täcke är den perfekta utgångspunkten för ett lättare liv. Stanna gärna upp och fundera på vad komfort i sovrummet betyder för dig. Vad tycker du om när det gäller fyllning och vikt?  Är det till exempel viktigt för dig att sängkläderna inte är för tunga för din kropp? Och har du någonsin svettningar under natten? Lär dig mer om vad som är din skillnad mellan natt och nattsömn. Vårt tips? Välj ett lätt, luftigt tyg som effektivt kyler ner när du svettas under natten och som reglerar värmen väl. En fyllning med en ihålig microfiberstruktur, till exempel. 

Så vad är ett bra täcke för en god och hälsosam natts sömn?

Har vi hjälpt till i ditt sökande efter ett bra täcke? Det gläder oss. En god och hälsosam nattsömn och  att kunna börja dagen med ett leende är vårt högsta mål. Får vi inspirera dig med våra 2-i-1 tvättbara, mjuka sängkläder? På alla fem punkterna ovan gör vi på Zelesta ljuva drömmar till verklighet.

Sov gott.