Från oroliga drömmar till en avslappnad natts sömn

Oroliga drömmar kan påverka sömnen på ett negativt sätt. Du kanske vaknar förskräckt, stör din egen sömn, håller möjligtvis din partner vaken och är tröttare under dagen. Varför drömmer vi ibland så oroligt och vad berättar dessa drömmar för oss? För Zelesta är din avslappnade nattsömn vårt högsta mål. Därför hjälper vi dig gärna även på detta område.

Vad är drömmar och varför drömmer vi?

Drömmar är egentligen filmer som utspelar sig i ditt eget sinne under sömnen, visuellt och auditivt. Vi behöver inte berätta för dig att dessa "filmer" ibland kan verka mycket verkliga. Det kan handla om något trevligt, men också något mycket obehagligt. Du kan också ha mycket oroliga drömmar om saker som du hoppas aldrig kommer att hända. Varför drömmer vi egentligen? Det finns ännu inget definitivt svar på detta. Svaren från specialister varierar alltifrån att det är vårt undermedvetna och dagens bearbetning till en nödvändig sak från den primitiva människan. Att lära sig att antecipera extrema händelser skulle vara tanken bakom detta. Den mest vetenskapliga förklaringen är att vår höga hjärnkapacitet under natten får oss att kunna fungera bra och utvilade under dagen.

Vad har drömmar för betydelse när vi har obehagliga drömmar? Oroliga drömmar kan vara relaterade till vad vi har upplevt tidigare, vad vi känner, upplever eller vad vi medvetet eller omedvetet arbetar med.

Vad har drömmar för betydelse när vi har obehagliga drömmar?

En sak är säker: vi drömmer alla. Även om du inte minns det nästa dag så har du drömt den natten. Förutom trevliga drömmar, som du kan se tillbaka på nästa dag, ser många människor på en mindre trevlig "film" på natten. Oroliga drömmar orsakar inte bara obehagliga stämningar och känslor, utan även störd sömn. Men var kommer det egentligen ifrån? Oroar du dig ofta väldigt mycket? Då finns det en stor chans att du bär det med dig på natten. Men även ett stressigt och jagat liv kan leda till att du inte kan sova i lugn och ro på natten.

Så här får du en mer rofylld nattsömn

Låt oss anta att vi inte har full kontroll över våra drömmar. Du kan däremot se till att du får en lugnare nattsömn. Man kan nämligen redan få oroliga drömmar av små saker. Därför vill vi på Zelesta ge dig tre praktiska tips som du direkt kan använda. 

Ha ett snyggt och välordnad sovrum

Ett lugnare och lättare liv börjar i sovrummet, så det är viktigt att det här rummet har en bekymmersfri känsla. Det finns en anledning till att man säger att ett städat hus ger ett städat sinne. Det är inte annorlunda i sovrummet. Kan vi ge dig en bra tips? Blått sägs vara en lugnande färg och lugnar även hjärtats rytm. Grönt sägs också vara lugnande. Vi vill inte garantera att en sovrumsrenovering förhindrar oroliga drömmar, men vi tycker att det är ett kul faktum.

Unna dig den bästa sömnkomforten

Perfekt sömnkomfort ska inte vara en lyx. Det är i alla fall vad vi på Zelesta anser. En god natts sömn och mindre oroliga drömmar är inte ett särskilt privilegium, utan det är till för alla. Genom att välja ett riktigt bra täcke och högkvalitativa kuddar väljer du medvetet för sömnkomfort där livskvalitet kommer som en gåva. Vi hjälper dig gärna med det. Med våra mjuka och tvättbara 2-i-1-sängkläder är din hälsosamma sömn vårt högsta mål. På så sätt kan du se till att bara att somna får en helt ny betydelse. Mot en avkopplande nattsömn!

Förbered dig lugnt för natten

Att ha oroliga tankar kan leda till oroliga drömmar. Genom att i lugn och ro förbereda dig för en avkopplande natts sömn kan du kanske undvika detta. Det kan du göra genom att träna på dagen och tidigt på kvällen eller genom att ta en promenad. Försök dessutom att inte äta för mycket precis innan du går och lägger dig och undvik kaffe, alkohol och starkt te på kvällen. Försök att inte anstränga dig för mycket precis innan du ska sova. Vårt 2-i-1-täcke är till stor hjälp här, eftersom det gör att bädda sängen inte längre är en jobbig sak. 

Drömmar går i uppfyllelse på Zelesta

Åtminstone de fina drömmarna gör det. Zelesta är ett bra första steg mot ett lättare liv i sovrummet. Med våra högkvalitativa, tvättbara och mjuka 2-i-1-sängkläder vill vi förvandla ditt sovrum till en bekymmersfri plats för avkoppling. Och visste du att våra unika täcken lindrar ryggsmärtor, reumatism och andningsproblem? En avslappnad natts sömn och mindre oroliga drömmar är mycket nära.

Zelesta bryr sig om din sömn. Sov gott.